Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Çift yangın bapları, koridorlarda ve önemli odalara girişlerde bulunanlar kadar elan geniş açıklıkları kapatmak bâtınin kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu baplar, elan geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer sahip olmak üzere tasarlanmıştır ve keresteden, çelikten veya bu malzemelerin bir kombinasyonundan örgülabilir. çoğunlukla 30 ila 120 zaman arasında mütebeddil çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 sayaç ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen temellamışsa hariçya, haricen sarrafiyelamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-finans kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

     Yangın Bapsı insanların, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz az yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut denge kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının muayene şeşna düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak teşhisr.

Demetevler mahallesinde kâin ustalıkletmeme İtfaaiye müfredatına onat şekilde yangın cıkış bapsı konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Bunun yürekin de deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme kılmak kucakin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya bina denetiminden sorumlu özel bünyelardan görüş görmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari konstrüksiyonsına yarar yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına isabetli türler yeğleme edilebilir.

Binalarda mevcut yangın bapları ve ana kapıların cepheı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın ciğerindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.

Yangın çabucak kapıların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla yakın orantılıdır. İçerideki duman ve ısının hariçya yansımaması karınin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Bu yangın kapısı modellerinin her biri, binaların tatminkâr düzeyde yangın koruması ile donatılmasını sağlamlayarak belli ihtiyaçları ve organizatör standartları önlemek üzere mutasavvertır.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Kapıların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun Yangın Çıkış Kapısı sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın yahut evgin yer vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla boşaltma edilmesi ciğerin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Report this wiki page